Kiki gaat schaatsen!
Het vriest al een paar dagen. Het ijs is bijna dik genoeg.
Kiki kan niet wachten totdat er geschaatst kan worden. In de knapzak zaten namelijk schaatsjes en een heel lekker warm sneeuwpak. Kiki vindt het wel heel spannend. Het is de eerste keer dat er schaatsen onder haar voeten komen. Van Jolanda mag Kiki pas op het ijs als het heel dik is. Anders zak je er door het ijs heen zegt Jolanda. En ik mag er alleen op als Jolanda er bij is……

Toen Kiki vanmorgen wakker werd en zich gewassen had en aangekleed en tanden had gepoetst, vertelde Jolanda dat we na het ontbijt het sneeuwpak gingen passen. Kiki was helemaal blij!
“Zal ik de schaatsen ook passen?”;  vraagt Kiki aan Jolanda. Dat mag! Als Kiki alles aan heeft gaat ze met Jolanda naar buiten. Naar de vijver. Jolanda bekijkt het ijs en meet of het dik genoeg is. Kiki hoopt dat ze kan schaatsen. “Nou Kiki, ik denk dat je op het ijs kan, het is dik genoeg.”; zegt Jolanda. Kiki springt een gat in de lucht, maar dat was niet zo handig, want met schaatsen aan is springen nog niet zo makkelijk! Gelukkig houdt Jolanda Kiki goed vast.

Heel voorzichtig gaat Kiki het ijs op. Eerst houdt Jolanda haar goed vast en verteld hoe Kiki moet schaatsen. Na een paar rondjes oefenen kan Kiki het al een beetje. Wel met de steun van een stoel natuurlijk! Alleen is nog wel een beetje eng.  Maar na nog een paar rondjes wil Kiki het zonder stoel proberen! Het is wel een beetje wiebelig en moeilijk. Kiki gaat ineens heel hard en daar komt een bocht aan. `Remmen Kiki, ooooh Kiki je moet de bocht om. Remmen, remmen.”; roept Jolanda. BOEM, daar valt Kiki, maar ze staat gelijk op en roept; “het gaat goed hoor, niks gebroken” Gelukkig maar. “Vallen hoort er ook een beetje bij “ ;zegt Jolanda. “Goed van je Kiki dat je gelijk weer verder probeert!” Na nog een paar rondjes krijgt Kiki de smaak te pakken en kan ze al redelijk schaatsen! Maar Kiki krijgt het koud en Jolanda ook. Samen gaan ze naar binnen bij de warme kachel en drinken een kopje thee met een eigen gebakken koekje.