Kiki gaat paarrijden!
Wat zit er nu in de knapzak? Een witte broek, een zwart jasje, een witte coltrui, met een mooi speldje….. ik denk dat ik het weet roept Kiki. Als het goed is zit er ook een cap in. Jaaaa, er zit ook een cap in en paard rijlaarzen en een zweepje. Joepie, roept Kiki. Mijn droom komt uit!

Kiki heeft al heel lang een wens. En die wens is paardrijden. Jennifer zit op paardrijles en Kiki wil ook heel graag een keer paardrijden. Maar daar heb je wel rijkleding voor nodig. En dat had Kiki niet. Tot nu, want de knapzak zit helemaal vol met rijkleding!
Samen met Jennifer gaat Kiki dus mee naar de paardrijles. Kiki is heel zenuwachtig. Je hoeft niet zenuwachtig te zijn hoor Kiki, alle pony’s zijn heel lief en braaf. Bij de manege aangekomen staan alle pony’s te wachten op een knuffel en een stukje appel. Jennifer neemt altijd wat lekkers voor ze mee. En dat weten de pony’s a; precies. Als Jennifer de stal in komt klinkt een luid gehinnik als begroeting. Kiki vind het allemaal super leuk, maar wel heel spannend. De pony’s zijn toch wel erg groot. Als je gaat paardrijden moet je de pony eerst poetsen en opzadelen. Samen met Jennifer gaan ze Bart poetsen. Bart is de pony waar Jennifer straks les op heeft. Ook Kiki mag op Bart.

Als de les begint vindt Kiki het toch allemaal wel een beetje eng en vraagt of hij samen met Jennifer op Bart mag. Alleen op Bart durft Kiki niet zo goed. Natuurlijk mag dat. En samen rijden ze een rondje. Na het rijden mag Bart weer op stal. Nog even knuffelen en een bedankje natuurlijk en dan lekker op stal. Weer thuis vertelt Kiki honderd uit over haar paardrijavontuur. Het was superleuk! Kiki wil graag nog een keer mee.