Door uw kind naar een gastouder te brengen, kiest u als ouder voor opvang in huiselijke sfeer. Voor kinderen is een gastgezin een plaats om andere kinderen te ontmoeten en te leren kennen, met elkaar te spelen, samen te eten en te slapen. Verder is het een plaats om van elkaar te leren, om met elkaar rekening te houden en ervaringen op te doen.


Kinderopvang bij een gastouder: een verbreding van de opvoedingssituatie door andere kinderen en verzorgers, een andere omgeving met andere mogelijkheden. Het wordt zo een aanvulling op de opvoedingsactiviteiten van de ouders. Een kind moet zich kunnen ontplooien bij de gastouder. Kinderopvang bij een gastouder betekent meer dan ‘gezellig bezig zijn met kinderen’.


Het VVE programma ‘Kiki’ is een manier om een kind te stimuleren en de gelegenheid te bieden zich te ontplooien.


Kiki is een beer die bij uw gastouder thuis komt wonen en samen met de kinderen allerlei avonturen beleeft. Met de beer Kiki komt er een extra 'kind' met zijn eigen karakter in huis bij. Kiki doet aan alles mee, waar het kind ook aan meedoet. Kiki kan een 'maatje' worden van de gastkinderen. Kiki is een knuffel waar je je als kind mee kunt identificeren.


Iedere maand is er een ander thema beschikbaar.
De thema's zijn opgebouwd uit een inleiding, kern en afsluiting.
Kiki en het slakken avontuur!
Fotoverslagen:
De tekst op deze pagina komt uit de handleiding voor ouders van Kiki-s.
Deze is hiernaast te downloaden in pdf formaat.
Om het bestand te openen heeft u Adobe Reader nodig.
Het huisje van Kiki en Koko!
Kiki uit logeren bij Jennifer.
Kiki uit logeren bij J.
Kiki's avonturenmap
Kiki gaat paardrijden
Kiki gaat schaatsen
Kiki is ziek
Kiki, hier woon ik
Jokidoki is een erkende VVE gastouder!