Kiki’s avonturen map bij Jokidoki Gastouderopvang.
Vanaf mei 2012 is Kiki al een jokidokibewoner. Helemaal geïntegreerd en de populairste bewoner bij ons in huis. Omdat de kinderen heel veel met Kiki beleven kwam bij mij het idee op om er een mooie avonturen map van te maken. In deze map staan verslagen van alle activiteiten en verhalen die Kiki bij en met ons heeft beleefd.
Van slakken zoeken tot cakejes bakken en van knutsels tot fiets uitstapjes. Alles komt in het boek. Ook leek het me leuk om de logeerpartijtjes in het boek te plaatsen. Voor de logeerpartijtjes heb ik een brief opgesteld waarin staat wat er allemaal in de knapzak zit en of de ouders willen helpen met het verhaaltje schrijven omdat Kiki dat zelf nog niet kan. Foto’s erbij is erg leuk, maar tekeningen van de kinderen is natuurlijk ook goed. Niet alle ouders hebben een printer.
De kinderen vinden het geweldig als ze Kiki mee krijgen. Uiteraard zit er een kleinigheidje in de knapzak, want als je uit logeren gaat neem je natuurlijk iets mee voor de gastvrouw of gastheer! Kiki vindt het heel spannend en heeft ook een knuffel mee. Zo langzamerhand wordt het al een aardige map en komen er met elk thema een paar mooie avonturen bij.
Ook de ouders doen heel erg hun best en hebben hele leuke en creatieve verslagen gemaakt van de logeerfeestjes. Het is het meest gelezen boek bij Jokidoki. Elke dag wordt het van voren naar achteren en weer terug gelezen en beleven de kinderen de avonturen elke keer weer. Kiki zit dan bij de kinderen op schoot en er wordt bij Kiki altijd even na gevraagd of hij het nog wel weet dat de slakken zo vies voelden en dat de cakejes zo lekker waren en dat we samen boodschappen hebben gedaan en dat hij zo veel bekeuringen had uitgedeeld toen hij politie was!
De Jokidokibewoners wensen iedereen nog hele fijne avonturen met hun Kiki!